Clătite fine și foarte gustoase, cu brânză de vaci – aflați de ce mereu adaug apă clocotită în aluat!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de clătite aromate, gustoase și subțiri, cu brânză de vaci. Din aluatul pregătit după această rețetă veți obține niște clătite absolut fantastice, subțiri și foarte apetisante. Sunt pur și simplu incomparabile. Datorită ingredientelor perfect combinate, veți obține un deliciu extrem de fin și aromat. Fiți siguri de faptul că laudele nu var întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 2 pahare de lapte

– 1 pahar de apă clocotită

– 1,5 pahare de făină

– 3 ouă

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1,5 lingură de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 500 g brânză de vaci

– 1 ou

– 1,5-2 linguri de zahăr

– zahăr vanilat

– smântână sau dulceață după gust (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: spargeți ouăle într-un bol și bateți-le folosind telul, până veți obține o masă spumantă. Potriviți ouăle bătute cu sare, zahăr și turnați 1 pahar de lapte. Amestecați compoziția.

2. Treptat adăugați făina cernută și omogenizați compoziția.

3. Turnați în compoziția obținută laptele rămas și uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele. Apoi turnați 1 pahar de apă clocotită și bateți ingredientele într-un tempou mai rapid, folosind telul. Ar trebui să obțineți un aluat lichid.

4. Încingeți tigaia pentru clătite și ungeți-o cu puțin ulei vegetal, folosind pensula de silicon.

5. Umpleți un polonic mic cu aluat, turnați-l și răspândiți-l în tigaie. Coaceți clătita pe partea de jos, până se va rumeni frumos, apoi întoarceți-o pe partea opusă și coaceți-o timp de 10-15 secunde. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Așezați clătitele pe o farfurie și acoperiți-le cu un capac. Lăsați clătitele sub capac timp de 10 minute.

7.  Pregătiți umplutura: așezați brânza de vaci într-un bol și frecați-o, folosindu-vă de o furculiță. Potriviți brânza cu zahăr tos și zahăr vanilat. Spargeți un ou. Omogenizați umplutura.

8. Luați o clătită și așezați-o pe tava de lemn, cu partea rumenă orientată în sus. Așezați umplutura și pliați clătita sub formă de plic. Procedați similar cu clătitele și umplutura rămasă. Ar trebui să obțineți aproximativ 20-25 de clătite umplute cu brânză dulce.

9. Prăjiți clătitele pe o tigaie încinsă cu unt, pe ambele părți, la foc moderat, până se vor rumeni frumos.

10. Așezați clătitele aromate și apetisante pe o farfurie. Decorați deliciul cu o grilă de smântână sau dulceață după gust. Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1