Clătite moi, fără lapte sau chefir – o rețetă în 4 pași!

Să presupunem că din anumite motive, laptele sau chefirul nu vă plac, dar aveți mare poftă de clătite. Veți fi surprinși, dar există un număr mare de rețete de clătite pe bază de apă. Mai mult decât atât, nu vă fie teamă că nu vor fi gustoase. Gustul lor universal și elasticitatea ridicată vor fi pe placul tuturor, fără excepție! Deci, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de clătite pe bază de apă, cu verdeață. Veți obține niște clătite foarte gustoase, cu o aromă tentantă, care și se prepară din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 600 ml de apă

– 3 ouă

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 lingură de ulei vegetal

– 0,5 linguriță de acid citric

– 300 g de făină cernută

– 0,5 linguriță de sare

– 1 lingură de zahăr

– 3 linguri de verdeață

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le folosind telul, apoi adăugați 500 ml de apă, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu. Bateți bine ingredientele din bol.

2. Dizolvați 0,5 linguriță de acid citric cu 100 ml de apă într-un vas aparte. Lăsați vasul pentru ceva timp la o parte.

3. Adăugați făina cernută în bolul cu compoziția de ouă și omogenizați aluatul lichid. Lăsați aluatul timp de 20 de minute să se odihnească. Adăugați în bolul cu aluat acidul citric dizolvat cu apă și verdeața. Amestecați aluatul, folosind mixerul.

4. Coaceți clătitele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Ungeți fiecare clătită cu puțin unt, apoi suprapuneți-le într-un teanc, pe o farfurie. Acoperiți deliciul aromat cu capac și lăsați-l pentru puțin timp. Serviți clătitele apetisante cu mare plăcere alături de niște smântână sau sosul preferat.

Notă: Aceasta este rețeta perfectă de clătite pentru adepții kashrut, precum și o bază bună pentru o rețetă de post. În acest caz, ouăle trebuie excluse complet, iar raportul dintre făină și apă trebuie să fie de 1 la 2. Alegeți verdeața după gust – poate fi atât mărar cu pătrunjel, cât și coriandru sau chiar spanac.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1