Clătite-pateuri nemaipomenite. Foarte gustoase și simplu de preparat.

Vă prezentăm o rețetă interesantă de clătite cu umplutură, care seamănă foarte mult cu niște pateuri. Se prepară foarte simplu, dar sunt extrem de gustoase. Mâncarea arată deosebit și festiv. Clătitele se prepară cu 2 tipuri de umpluturi: cu ciuperci și dulceață de portocale, astfel încât să obțineți un fel principal și un desert.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-300 g de făină

-200 g de brânză de vaci

-250 ml de chefir

-250 ml de lapte

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 ouă

-sare și zahăr după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-100 g de ceapă

-500 g de ciuperci

-ulei pentru prăjit

-sare și piper

-dulceață de portocale

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Umplutura de ciuperci. Spălați ciupercile, curățați-le și tăiați-le bucăți mici.

2. Turnați uleiul în tigaie și puneți ciupercile. Prăjiți-le la foc mare timp de 2-3 minute.

3. Între timp curățați ceapa și tăiați-o bucățele. Puneți ceapa în ciuperci, turnați o lingură de ulei și prăjiți până va fi gata. Asezonați umplutura la sfârșit cu sare și piper după gust, mutați-o într-un bol și lăsați-o să se răcească.

4. Preparați aluatul. Puneți brânza în vasul mixerului, adăugați ouăle și bateți. Turnați laptele în amestecul obținut, presărați sarea și zahărul. Bateți din nou și presărați făina cernută. Bateți ingredientele până la omogenizare. Amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu și turnați în aluat. Bateți cu mixerul încă o dată.

5. Turnați aluatul cu polonicul într-o tigaie încinsă, distribuiți-l pe toată suprafața și puneți umplutura pe jumătate de clătită. După ce s-a copt clătita pe o parte, pliați-o în jumătate, acoperiți cu capac și prăjiți pe ambele părți până va fi gata. Preparați astfel toate clătitele cu umplutură de ciuperci și dulceață de portocale.

6. Clătitele sunt gata, așezați-le pe un platou și serviți-le la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1