Clătite pe bază de griș – această rețeta te va face să uiți de făină! Obțineți un deliciu uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de clătite delicioase, umplute de carne de vită. Vă îndemnăm să plecați de la clătitele tradiționale și să evitați folosirea făinii de grâu. Vă prezentăm mai jos rețeta unor clătite deosebit de delicioase, pe bază de griș. Obțineți niște clătite fine, subțiri și moi, perfecte pentru orice umplutură preferată. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari.

INGREDIENTE

-230 g de griș

-3 ouă

-0.5 linguriță de sare

-300 g carne de vită

-2 linguri de unt

-550 ml de lapte

-2 linguri de zahăr

-100 g de slănină

-1 ceapă

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți umplutura: dați carnea cu slănina și ceapa prin mașina de tocat. Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu ulei încins, la foc moderat. Prăjiți-o timp de aproximativ 20 de minute (până este gata). Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

2. Bateți ouăle cu sare și zahărul. Adăugați grișul și amestecați. Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 15 minute.

3. Turnați în aluat laptele. Adăugați untul și amestecați. Cel mai bine e să folosiți un blender. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Prăjiți clătitele într-o tigaie cu ulei încins.

4. Aranjați umplutura pe clătite și rulați-le. Aranjați-le într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt. Aranjați rulourile obținute în 1 sau 2 straturi. Ungeți clătitele cu unt.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 15 minute.

Notă: În calitate de umplutură puteți folosi și ciuperci, cașcaval, brânză de vaci, pește, mac sau dulceață. Important este să folosiți cele mai proaspete ouă, iar untul să-l adăugați la sfârșit.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1