Clătite pufoase din brânză de vaci și umplutură delicioasă (fără drojdie)!

Clătitele sunt niște bucate cu o istorie bogată. Acestea au început a fi preparate încă din secolul al IX-lea, și până în prezent rămân foarte populare. Cu puțină făină și mult lichid obținem un gust uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de clătite pufoase, fără drojdii, cu brânză de vaci. Această gustare poate fi preparată atât cu umplutură dulce, cât și cu umplutură sărată.

Ingrediente

-2 ouă

-250 ml de lapte

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-80 ml de ulei

-250 ml de chefir

-200 g de brânză de vaci

-300 g de făină

-sare

-zahăr

-gem de orice fel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți ouăle cu brânza de vaci.

2. Amestecați laptele și chefirul într-un bol.

3. Turnați jumătate din amestecul de lapte peste brânza cu ouă.

4. Adăugați sarea, zahărul și făina. Dacă intenționați sa le faceți cu umplutură sărata, puneți mai multă sare, dacă nu – mai mult zahăr.

5. În jumătatea amestecului de lapte rămas adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați-l cu brânza. Trebuie să obțineți o masă densă și uniformă.

6. Turnați o porție de aluat în tigaia cu uleiul încins. Faceți focul mai mic și puneți un capac. Când baza clătitei se va prăji, puneți umplutura de gem deasupra. Cu ajutorul unei spatule, îndoiți clătita în jumătate. Puneți capacul. Peste 1 minut întoarceți clătita pe altă parte pentru încă 1 minut.

Notă: Clătitele pufoase și delicioase sunt gata! Acoperiți-le cu un prosop ca acestea să nu se răcească și savurați împreună cu toată familia.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1