Clătite semilună cu umplutură delicioasă

Cu siguranță orice gospodină are o rețetă preferată de clătite, pe care o exersează de fiecare dată când se ivește vreo ocazie. Astăzi echipa Bucătarul.eu ți-a pregătit o rețetă mai specială de clătite, pe care o vei îndrăgi din start. Este o rețetă foarte echilibrată – care merge la fel de bine cu umpluturile dulci, cât și cu cele sărate, și e gata în doar câteva minute! Un deliciu cu minim de efort!

Ingrediente

– 2 ouă

– 500 ml de chefir

– 200 g de brânză de vaci

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 12 linguri cu vârf de făină (300 g)

– ulei pentru aluat

– sare și zahăr după gust

Mod de preparare

1. Mixați brânza cu ouăle, adăugați jumătate din cantitatea de chefir. Adăugați sare, zahăr și făină (dacă clătitele vor fi cu umplutură sărată, puneți mai multă sare în aluat și viceversa).

2. Puneți în restul de chefir bicarbonatul de sodiu și amestecați bine, după care adăugați-l peste compoziția de brânză. Va ieși un amestec de consistența unei smântâni grase.

3. Pregătiți umplutura după gust. Umplutura poate fi variată: ciuperci, ficat, varză, dulceață, gem, brânză, pui etc (umplutura trebuie să fie eventual gătită).

4. Turnați într-o tigaie preîncălzită o porție de aluat. Dați la foc mic și acoperiți-o cu un capac.

5. Când partea de jos a aluatului s-a prăjit, adăugați pe centru umplutura, apoi atent, cu ajutorul unei spatule, îndoiți clătita în jumătate.

6. Acoperiți din nou tigaia cu capac. Lăsați să se prăjească un minut. Întoarceți apoi clătita pe partea cealaltă și mai lăsați-o încă un minut.

7. Repetați procedura cu restul de aluat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1