Coca-Cola naturală de casă, gata în doar 5 minute! Copiii vor adora această băutură!

Chiar dacă la sfârșitul anilor ’90 băutura carbogazoasă Coca Cola era una din cele mai populare, în prezent succesul acesteia avut de suferit. Multe gospodine folosesc această băutură în calitate de produs de curățare a a ruginii, precum și în calitate de insecticid. Din păcate, unii copii totuși continuă să consume acest produs foarte nociv pentru sănătate.

Vă îndemnăm să experimentați astăzi cu pregătirea acestei băuturi în condiții casnice. Uimitor, dar din ingrediente naturale și sănătoase, puteți obține o băutură răcoritoare foarte gustoasă, ce poate fi dată fără frică copiilor. Urmați pașii din rețeta de mai jos și bucurați-vă de o băutură răcoritoare foarte gustoasă și inofensivă.

INGREDIENTE

-1.5 l de apă carbogazoasă

-2 linguri sirop de măcieș

-3 linguri de cicoare

-2 linguri sirop de afine

-5 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un pahar, amestecați siropul de măcieș cu siropul de afine, cicoarea și zahărul. Turnați puțină apă și amestecați bine, până ingredientele se vor dizolva complet.

2. Strecurați amestecul obținut printr-o plasă de tifon, pliată în 2 straturi.

3. Cu grijă și foarte lent, turnați amestecul obținut în sticla cu apă carbogazoasă. Cu cât mai încet îl veți turna, cu atât mai puțină spumă se va forma.

Notă: Cicoarea conține inulină – o substanță ce îmbunătățește digestia. Pe când, siropurile de măcieș și afine stimulează imunitatea.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!