Colțunași cu cartofi care nu se desfac – o rețetă uimitoare, care nu dă greș niciodată!

Astăzi vă împărtășim rețeta celor mai gustoși colțunași cu cartofi. Aluatul este foarte moale, elastic și ușor de modelat, iar colțunașii obținuți sunt absolut delicioși, foarte gingași și nu se desfac în timpul fierberii. Colțunașii se prepară din aluat opărit, care e ușor de făcut și iese mereu perfect. Răsfățați-vă familia cu colțunașii de casă minunați!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 ouă

-2 linguri de ulei

-125 ml de apă fierbinte

-0.5 linguriță de sare (sau după gust)

-2 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-1 kg de cartofi

-1 kg de ceapă

-ulei

-sare și piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Presărați un pahar de făină într-un vas emailat.

2. Bateți ouăle cu ulei și adăugați sarea. Turnați apa fierbinte și bateți continuu cu un tel.

3. Turnați rapid amestecul în vasul cu făină, amestecați și puneți masa la foc, amestecând continuu încălziți aluatul (pot apărea mici cocoloașe, dar nu vă faceți griji!). Luați aluatul de pe foc și adăugați făina rămasă.

4. Frământați aluatul (mai adăugați făină, dacă este necesar). Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să stea timp de 30-40 de minute.

5. Umplutura. Curățați ceapa, tăiați-o mărunt și prăjiți-o până se va rumeni. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă! Apoi curățați-i, tăiați-i bucăți și pisați-i sub formă de piure, asezonați cu sare și piper și adăugați 1/2 din ceapa prăjită. Amestecați.

6. Întindeți aluatul și tăiați cercuri cu un pahar, puneți umplutura la mijloc și lipiți colțunașii. Din acest aluat veți obține 50-55 de colțunași.

7. Fierbeți colțunașii în apă clocotită sărată, apoi puneți-i în strecurătoare, mutați-i într-un bol, alternându-i cu straturi de ceapă prăjită. Agitați bolul, ca să se distribuie ceapa uniform pe toți colțunașii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1