Colțunași cu cartofi și ciuperci – cea mai genială și simplă metodă de preparare!

Astăzi ți-am pregătit o rețetă super genială de colțunași cu cartofi și ciuperci, în care îți voi destăinui 2 mici secrete, care te vor face să te îndrăgostești nu doar de gustul acestei mâncări, ci și de felul rapid și simplu în care se prepară.

Te vom învăța cum să prepari cel mai reușit aluat pentru colțunași și apoi cum să îi lipești în cel mai rapid și eficient mod. Cât despre umplutură… o poți pregăti din tot ce poftești – legume, fructe de pădure sau carne.

Pe lângă faptul că colțunașii sunt absolut delicioși și se gătesc extrem de rapid, aceștia pot fi păstrați și la congelator timp îndelungat. Deci, sunt o soluție perfectă pentru musafirii nepoftiți! Notați rețeta!

Ingrediente

— 1 pahar de apă

— 1 lingură de unt

— 2.5 pahare de făină

— 300 g de ciuperci champignon

— 2 linguri de smântână

— 0.5 kg de cartofi

— sare după gust

— piper negru după gust

— verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pentru un rezultat mai bun (un aluat moale și elastic), cerneți făina. Adăugați sarea, untul, smântâna și apoi – apa călduță. Frământați aluatul, acoperiți-l cu un prosop sau cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească.

2. Fierbeți cartofii și pisați-i cu presa de cartofi. Amestecați piureul obținut cu ciupercile prăjite și verdeața tocată mărunt.

3. Întindeți ⅓ din aluat într-o foaie lungă dreptunghiulară. Formați biluțe din umplutură, cu ajutorul a 2 linguri și puneți-le peste aluat, la 5 cm distanță una de cealaltă.

4. Umeziți marginile foii de aluat, uniți-le și presați-le bine cu degetele (ca să se lipească).

5. Decupați colțunașii cu ajutorul unui pahar.

6. Repetați procedeul până terminați ingredientele.

7. Fierbeți colțunașii în apă clocotită cu sare.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1