Combinația perfectă între blaturile de miere și crema fiartă de smântână – tortul “Spartak”!

Vă prezentăm rețeta unui desert uimitor de gustos și aromat. Tortul ”Spartak” este atît de delicios și fin încât se topește în gură. Suntem siguri că veți găti acest tort iar și iar, și cei dragi vor fi încântați de fiecare dată să savureze această gustoșenie. Combinația dintre blaturile cu cacao și crema fiartă de smântână este perfectă! Acest tort, cu siguranță, va completa armonios orice masă festivă. 

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 3 ouă

– 0.5 linguriță de sare

– 260 g de zahăr

– 3 linguri de miere

– 3 linguri de cacao

– 120 g unt

– 1.5 lingurițe bucarbonat de sodiu

– 350 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 0.3 l lapte

– 1 ou

– 40 g amidon

– 230 g de zahăr

– 80 g unt

– 100 ml smântână

– 250 ml frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1.Aluatul. Într-un vas (nu foarte mare) bateți ouăle cu sare și zahăr. Trebuie să obțineți un amestec omogen în care veți adăuga praful de cacao și mierea.

2. Amestecați bine și completați amestecul cu unt. Puneți compoziția pe foc mic, amestecând încontinuu până când untul și zahărul se vor topi. După ce amestecul începe să fiarbă luați cratița de pe foc.

3. În această masă adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. După care adăugați treptat făina cernută și amestecați bine cu telul sau cu o spatulă. Transferați compoziția pe suprafața de lucru presărată cu făină și continuați să o frământați cu mâinile până veți obține un aluat suficient de moale și elastic. Din aluatul obținut trebuie să formați 6 porții egale pe care trebuie să le puneți în pungi la rece în frigider.

4. Crema. Bateți oul cu zahărul și amidonul până veți obține un amestec omogen. Laptele se toarnă într-o cratiță, și se pune pe foc. După ce fierbe laptele trebuie turnat în jet subțire în amestecul de ou bătut. Transferați această compoziție într-o cratiță, adăugați smântâna și puneți cratița pe foc moderat până se îngroașă. Nu uitați să amestecați crema încontinuu.

5. Adăugați în cremă untul și amestecați bine până când untul se va topi. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

6. Scoateți câte o porție de aluat din frigider și întindeți un blat rotund cu diametrul 20 cm (direct pe hârtia de copt). Înfigeți blatul de aluat de câteva ori cu o furculiță. Puteți decupa un blat rotund de dimensiunea necesară, folosind un capac. Adunați resturile de aluat și frământați-le puțin. Astfel veți obține încă 2 blaturi.

7. Așezați blatul cu hârtia de copt pe tavă și coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 7-8 minute. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească. În același fel coaceți toate blaturile.

8. Frișca trebuie să o bateți foarte bine până când veți obține vârfuri stabile. Crema fiartă trebuie amestecată puțin cu mixerul. Adăugați în cremă frișca bătută și amestecați până când obțineți o cremă omogenă.

9. Asamblați tortul. Ungeți pe rând toate blaturile cu cremă. Puțină cremă lăsați pentru părțile laterale a tortului. După ce ungeți tortul și pe părțile laterale dați tortul în frigider pentru câteva ore.

10. Înainte de servire tortul trebuie presărat cu praf de cacao.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1