Coniac de casă – o rețetă care a trecut testul timpului

Vă prezentăm una dintre cele mai populare rețete de preparare a coniacului de casă. Rețeta a fost inventată în Latgale, o regiune istorică a Letoniei cu vechi tradiții de fabricare a coniacului. Deși se cunosc o mulțime de rețete de preparare a coniacului în condiții casnice, această rețetă este cea mai reușită, care a trecut testul timpului și nu dă greș niciodată. Conicul obținut seamănă foarte mult la gust cu cel din magazine, este foarte plăcut, cu aromă deosebită și culoare frumoasă. Vă recomandăm cu drag rețeta!

Ingrediente

-3 l de pălincă diluată până la 50 de grade

-2 linguri de coajă de stejar (sau așchii de stejar)

-3 cuișoare

-1/5 de nucșoară întreagă (sau un vârf de cuțit de nucșoară măcinată)

-1 bobiță zdrobită de coriandru sau 0.5 g de coriandru măcinat

-3 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați zahărul în prealabil într-o cantitate mică de pălincă, de exemplu, puteți face un sirop de caramel simplu.

2. Vă recomandăm să înmuiați în prealabil coaja de stejar în apă clocotită timp de 10 minute, s-o uscați, apoi s-o puneți în băutură, în caz contrar va avea un gust astringent.

3. Puneți toate ingredientele într-un borcan, turnați deasupra pălinca și adăugați siropul, agitați bine amestecul și puneți-l la loc întunecat.

4. Lăsați coniacul la infuzat timp de 2 săptămâni, dar nu mai mult de o lună, ca să nu aibă un gust astringent.

5. Dacă veți infuza băutura pe calorifer, atunci reduceți timpul până la o săptămână – 10 zile, dar cel mai bine să infuzați coniacul mai mult timp.

6. După ce băutura a căpătat o culoare maro și o aromă intensă, trebuie s-o filtrați, s-o turnați în sticle și s-o țineți la loc întunecat timp de cel puțin 6 luni.

7. Coniacul de casă devine deosebit de plăcut după 2 ani. Cu fiecare lună băutura devine din ce în ce mai bună, cu gust bogat, moale și asemănătoare cu coniacul clasic.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!