Conopidă pane mai bună decât carnea – o rețetă uimitoare, adusă din Bulgaria!

Vă prezentăm o rețetă de conopidă pane deosebit de delicioasă. Obțineți un aperitiv mai puțin obișnuit, aromat și crocant, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acesta este perfect atât pentru o masă de familie, cât și pentru o serată festivă. Oaspeții cu siguranță vor aprecia acest deliciu la cel mai înalt nivel. Chiar și cei ce nu preferau conopida, o vor savura din plin.

INGREDIENTE

– 1 conopidă

– 3/4 pahar de făină

– 1/2 pahar de bere

– 1 ou mare

– sare

– piper negru măcinat

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți toate ingredientele necesare. Alegeți o conopidă proaspătă, cu aspect plăcut și o culoare uniformă (fără pete).

2. Într-un bol, bateți oul cu făina și berea. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Datorită berei, conopida va fi rumenă și crocantă.

3. Despărțiți conopida în buchețele. Buchețelele mai mari vor fi mai suculente.

4. Într-o cratiță, fierbeți apa cu puțină sare. Când apa va începe să fiarbă, adăugați în cratiță conopida și fierbeți-o timp de 5-7 minute. Nu fierbeți prea mult timp conopida, de altfel aceasta se va transforma într-un piure.

5. Turnați conopida într-o strecurătoare. Lăsați-o să se scurgă bine și să se răcească. Turnați uleiul într-o tigaie (nivelul acestuia trebuie să fie de 1 cm). Treceți conopida prin aluatul pane, apoi prăjiți-o în tigaia cu ulei încins.

6. Prăjiți conopida pe ambele părți, până se rumenește.

7. Aranjați buchețelele de conopidă pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1