Conservarea castraveților pentru iarnă. Simplu și rapid.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă excelentă de conservare a castraveților pentru iarnă. Această rețetă este foarte simplă și rapidă, iar castraveții obținuți sunt incredibil de gutoși, foarte crocanți și au o aromă uimitoare. Preparați castraveții după această rețetă de succes și veți savura iarna cei mai gustoși și aromați castraveți. Borcanele nu vor exploda, iar castraveții se vor păstra perfect.

INGREDIENTE 

-castraveți

-mărar

-ardei iute

-frunze de hrean

-frunze de vișin

-coacăze negre

-usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ (LA 1 L DE APĂ)

-80 ml de oțet de 9 % (sau esență de oțet de 70 % dizolvată cu apă în proporție de 1:7)

-50 g de sare

-25 g de zahăr

-1 frunză de dafin

-2 boabe de ienibahar

-1 cuișoare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați castraveții în apă timp de 3-6 ore. Astfel castraveții vor fi mai crocanți.

2. Spălați bine borcanele (am folosit borcane de 1 l) sub un jet de apă și sterilizați-le. Puneți-le în cuptorul cu microunde la putere medie timp de un minut. De asemenea puteți steriliza borcanele umplute cu castraveți și marinadă, acoperiți-le cu capac și puneți-le în apă clocotită timp de 3-5 minute. Astfel capacele nu se vor umfla și borcanele nu vor exploda.

3. Puneți apa la fiert.

4. Puneți în borcanele curate: frunzele de hrean, crenguțele de mărar, câțiva căței de usturoi și rondelele de ardei iute.

5. Spălați castraveții bine și puneți-i în borcane în poziție verticală într-un cerc, cât mai strâns unul de altul. Borcanele trebuie să fie umplute complet cu castraveți. Dacă castraveții nu încap întregi, atunci tăiați-i. Lăsați deasupra puțin loc, ca să puneți frunzele de vișin și să turnați apa. Trebuie să turnați apă clocotită de 2 ori, iar a treia oară  – marinada.

6. Puneți castraveții în toate borcanele.

7. Puneți în fiecare borcan câte 1-2 frunze de vișin și câte 5 coacăze negre, dacă aveți. Acestea vor oferi conservelor o culoare frumoasă și o notă acrișoară. Puneți deasupra câte un fir de mărar, care va oferi aromă castraveților de deasupra.

8. Turnați apa fiartă în toate borcanele până la margini.

9. Lăsați castraveții pe masă, ca să se răcească complet.

10. Apoi scurgeți apa și turnați deasupra altă apă clocotită și lăsați castraveții să se răcească.

11. Scurgeți apa din borcane într-o cratiță mare și adăugați sarea, zahărul, frunzele de dafin, boabele de ienibahar și cuișoarele. Amestecați bine și puneți cratița la foc, aduceți marinada la fierbere și turnați oțetul.

12. Turnați oțetul într-un flux subțire, ca să nu se formeze spumă.

13. Turnați marinada fierbinte în borcane până sus. La dorință puteți steriliza borcanele, dar nu-i necesar, fiindcă marinada conține oțet.

14. Acoperiți borcanele cu capace și capsați-le.

15. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet timp de 1-2 zile.

16. Castraveții marinați sunt gata. Îi puteți păstra în cămară sau în subsol.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1