Cornulețe cu gem – cea mai delicioasă rețetă, ideală pentru micul dejun!

Vă recomandăm să încercați aceste cornuri în stil austriac, fiindcă sunt absolut delicioase, foarte fragede, preparate din aluat sfărâmicios cu umplutură de gem și presărate cu zahăr pudră din belșug. “Kifliki” merg de minune cu un pahar de lapte cald, o ceașcă de cafea sau ceai aromat.

Cornurile se prepară în câteva minute, de aceea puteți prepara aluatul seara și dimineața să coaceți cornurile pentru micul dejun. Savurați-le cu plăcere, sunt irezistibile!

Ingrediente

– 500 g de făină

– 250 g de unt

– 150 g de smântână grasă

– gem dens

– 80 g de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Frecați făina cu untul congelat ras sub formă de firimituri.

2. Adăugați smântâna și frământați un aluat moale. Aluatul nu trebuie să se lipească de mâini și să nu fie prea dens. Dacă aluatul este lipicios, atunci mai adăugați puțină făină, iar dacă este prea dens, atunci mai puneți smântână. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și dați-l la frigider peste noapte sau cel puțin pentru 2 ore. Dacă aluatul va deveni rigid, atunci lăsați-l să stea pe masă timp de 30 de minute.

3. Întindeți aluatul și tăiați-l în pătrate de 7*7 cm și cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Distribuiți gemul pe fiecare pătrat.

4. Rulați rulourile, lipiți marginile și dați-le formă de potcoavă.

5. Coaceți cornurile în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15-20 de minute până se vor rumeni. Scoateți cornurile din cuptor și lăsați-le să se răcească.

6. Presărați kifliki cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1