Cornulețe delicioase cu gem, pregătite simplu și rapid!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de cornulețe de casă cu gem. Rețeta este atât de simplă, încât chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi ușor. Cornulețele fragede cu gem sunt atât de fine și gustoase, încât se topesc în gură. Bucurați familia dragă cu un desert ce face mare concurență oricărui produs de patiserie din comerț.

INGREDIENTE  

– 400 g brânză de vaci

– 400 g de făină cernută

– 150 g de unt

– 1 ou

– 100 g de zahăr

– 100 g de smântână

– 11 g praf de copt

– 1 pliculeț de zahăr vanilat

– zahăr pudră pentru decor

– 300 g de gem

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Frecați într-un bol zahărul cu untul. Apoi adăugați brânza de vaci, smântâna, praful de copt, zahărul vanilat și spargeți oul. Omogenizați ingredientele din bol și adăugați făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale.

2. Împărțiți aluatul în 6-8 părți egale. Modelați bile din acesta. Luați o bilă și întindeți-o cu sucitorul pe planșeta pudrată, într-un disc.

3. Tăiați discul în segmente egale și puneți o linguriță de gem la baza fiecărui segment (sau ungeți aluatul cu gem). Rulați segmentele până la vârf. Procedați similar cu aluatul și gemul rămas.

4. Așezați cornulețele pe hârtie de copt în tavă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți deliciul din cuptor și imediat, decorați-l cu zahăr pudră. Dacă nu aveți zahăr pudră, puteți decora cornulețele cu zahăr – în acest caz, presărați-le cu 5 minute înainte de ale scoate din cuptor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1