Cornulețe deosebite cu gem sau dulceață – impresionant de delicioase, fragede și aromate

„Cornulețele cu dulceață” sunt excepțional de delicioase, foarte fragede și sfărâmicioase de se topesc în gură. Le puteți găti cu orice dulceață preferați, însă cea de prune le conferă un gust deosebit – super delicat și aromat. Bucurați-i pe cei dragi cu o surpriză dulce, iar laudele cu siguranță nu vor întârzia să apară! Savurați cu plăcere!

Ingrediente pentru aluat

— 500 g de făină

— 250 g de unt (rece)

— 150 ml de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Alte Ingrediente

— dulceață de prune (de casă) sau oricare altă dulceață în funcție de preferințe (pentru umplutură)

— zahăr pudră cu vanilie (pentru presărat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Cerneți făina și adăugați apoi untul tăiat bucățele. Frecați bine compoziția cu mâinile, până rezultă o masă sfărâmicioasă.

2. Adăugați smântâna și frământați un aluat moale și omogen (dacă ați obținut un aluat prea rigid, mai adăugați puțină smântână și frământați-l până devine moale și elastic).

3. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră (sau pentru o noapte).

4. Scoateți aluatul din frigider, dacă s-a întărit (ceea ce în mod normal nu se întâmplă), scoateți-l din frigider și lăsați-l să se încălzească la temperatura camerei cca 30 de minute.

5. Împărțiți aluatul în 3-4 părți.

6. Întindeți aluatul în foi dreptunghiulare de aproximativ 3 mm grosime (la necesitate, presărați masa de lucru cu făină).

7. Tăiați foaia în pătrățele cu latura de 7×7 și puneți în centrul fiecărui pătrățel câte 1 linguriță de dulceață (dulceața trebuie să fie densă).

8. Rulați pătrățelele de aluat, lipiți bine marginile („cusătura”) și îndoiți un pic rulourile obținute (vezi imaginea).

9. Coaceți cornulețele în cuptorul încins la 200 de grade, timp de aproximativ 15-20 de minute, până capătă o frumoasă culoare aurie.

10. Treceți cornulețele prin amestec de zahăr pudră cu vanilie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1