Cornulețe fragede cu umplutură de mac și nuci – combinația ideală de aluat crocant și stratificat și multă umplutură gustoasă!

“Cornulețele cu mac și nuci” sunt un desert minunat, care se prepară foarte ușor și este perfect atunci când sunteți în pană de idei. Sunt foarte aromate, fragede, delicate, cu straturi subțiri de aluat, umplute cu multă umplutură de nuci și mac.

Cornulețele sunt atât de delicioase, încât vor fi apreciate de toți, în special de cei mici, care le vor îndrăgi imediat. Aceste cornulețe au un singur dezavantaj: dispar într-o clipă din farfurie. Preparați neapărat aceste cornulețe și bucurați-vă copiii cu delicii de casă delicate!

Ingrediente pentru aluat

— 1 pahar de smântână

— 250 g de unt

— 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

— făină – atât cât va fi necesar să frământați un aluat asemănător cu cel pentru colțunași

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

— mac

— nuci

— zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Presărați 2 pahare de făină într-un bol, adăugați untul și frecați amestecul cu mâinile.

2. Adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați și puneți smântâna.

3. Frământați rapid aluatul, adăugând făină. Aluatul trebuie să fie de consistența aluatului pentru colțunași sau un pic mai moale. Veți folosi aproximativ 4 pahare de făină, în dependență de calitatea acesteia.

4. Dați aluatul la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Între timp preparați umplutura.

5. Umplutura de mac. Mărunțiți macul în râșniță sau mașina de măcinat și opăriți-l cu apă clocotită sau lapte fierbinte (adaugați doar un pic de lichid peste mac, astfel nu va trebui să-l scurgeți mai târziu).

6. Lăsați macul să stea timp de 10 minute. Apoi adăugați zahăr după gust.

7. Umplutura de nuci. Mărunțiți nucile și amestecați-le cu zahăr. Este mai comod de mărunțit nucile cu un sucitor. Înainte de rulare, presărați nucile cu zahăr, ca să se absoarbă în zahăr uleiul lăsat de nuci.

8. Întindeți aluatul cât mai subțire, cu grosimea de 1 mm. Cu cât veți întinde aluatul mai subțire, cu atât mai gingașe vor fi cornulețele.

9. Tăiați aluatul sub formă de triunghiuri, puneți umplutura și rulați cornulețele.

10. Aluatul nu este dulce, de aceea trebuie să puneți suficient zahăr în umplutură.

11. Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le la 180 de grade timp de 15 minute. Nu țineți cornulețele mai mult timp la cuptor.

12. La dorință, presărați cornulețele cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1