Cornulețe fragede, deosebit de delicioase – se prepară foarte simplu!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă simplă de cornulețe fragede cu gem. Acestea se prepară foarte simplu și rapid, iar rezultatul cu siguranță va fi peste măsura așteptărilor. Din cele mai accesibili ingrediente obțineți un desert rumen și aromat, care vă va aminti de frumoasa perioadă a copilăriei.

INGREDIENTE  

– 1 pachet de unt rece (de la frigider)

– 3 pahare de făină cernută

– 2 ouă

– 0,5 pahar de zahăr

– 10 g de drojdie uscată

– gem sau dulceață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți făina într-un castron și amestecați-o cu drojdia uscată.

2. Înmuiați untul în făina cernută și tot odată dați-l prin răzătoarea mare. Frecați ingredientele, până veți obține un aluat fărâmicios.

3.Combinați ouăle cu zahărul într-un bol aparte. Mixați ingredientele, până veți obține o compoziție pufoasă.

4. Turnați compoziția spumantă de ouă în aluatul fărâmicios. Frământați aluatul. Lăsați aluatul finit pentru 15-20 de minute să se odihnească.

5. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și întindeți un blat subțire din acesta. Decupați blatul în forme de triunghiuri. Puneți pe fiecare triunghi puțin gem. Modelați cornulețele.

6. Aranjați cornulețele pe tava de copt presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți tava cu cornulețe din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin. Puneți deliciul apetisant pe un platou. La dorință, puteți decora cornulețele cu zahăr pudră. Serviți desertul aromat și foarte gustos cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1