Cornulețe fragede și delicioase, exact precum cele pregătite de bunica!

Vă prezentăm o rețetă de cornulețe fine și apetisante. Acestea se prepară după o rețetă veche, așa cum făceau bunicele noastre dragi. Cornulețele sunt atât de fragede și aromate, încât se topesc în gură. Din cele mai simple ingrediente obțineți niște cornulețe ușor crocante, moi și stratificate în același timp. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu fascinant, ce va dispărea imediat de pe platou.

INGREDIENTE 

– 200 g de unt moale

– 200 g de smântână 20%

– 4-5 pahare de făină

– 1,5 linguriță de drojdie uscată

– zahăr

– apă caldă

– zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți maiaua: amestecați drojdia cu zahărul și apa caldă. Lăsați-o pentru 15-20 de minute. Verificați maiaua – cum apar bule la suprafață, adăugați făina cernută și frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și redați-le o formă rotundă. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat, cu grosimea de 3 mm. Tăiați blaturile în triunghiuri de dimensiuni egale.

3. Ungeți sau așezați pe fiecare triunghi umplutura preferată. La fel, le puteți doar presăra cu zahăr. Rulați triunghiurile din aluat și formați cornulețele.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Treceți partea de sus a cornulețelor prin zahăr și aranjați-le pe tavă. Păstrați o distanță de 1,5-2 cm între acestea. Lăsați-le să se ridice la un loc cald.

5. Coaceți-le în cuptorul bine preîncălzit, până se vor rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați cornulețele apetisante pe un platou. La dorință presărați-le cu zahăr pudră. Serviți deliciul cu un ceai sau o cafea aromată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1