Cornulețe stratificate, cu cașcaval – o rețetă ce merită să fie notată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă deosebită de cornulețe cu cașcaval. Poate că sunteți surprinși, dar cornulețele pot fi nu numai dulci, ci și sărate. Să știți că nu se aseamănă deloc cu niște pateuri banale. Acest aperitiv rumen și apetisant s-a dovedit a fi moale, stratificat, foarte gustos și rafinat. Aceste cornulețe vor fi ideale chiar și pe masa de sărbătoare. Umplutura de cașcaval moale poate fi înlocuită cu brânză de oi sau cașcaval pentru pizza. Preparați, testați și uimiți persoanele dragi cu delicii inedite, preparate simplu și din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 150 g de unt (pentru a unge blaturile)

– 60 g de zahăr

– 2 ouă

– 400 ml de lapte cald

– 7 g de drojdie uscată

– 650 g de făină cernută

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE UMPLUTURĂ  

– 300 g de cașcaval moale sau brânză de oi

– verdeață după gust

– semințe de susan pentru a presăra cornulețele

– 1 gălbenuș pentru a unge cornulețele

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: spargeți 2 ouă într-un bol, adăugați zahărul și 1 priză de sare. Amestecați bine ingredientele, apoi turnați laptele (la temperatura camerei).

2. Adăugați făina cernută și drojdia uscată. Omogenizați ingredientele, folosind spatula, apoi frământați aluatul.

3. Puneți aluatul în bol, acoperiți-l cu un prosop și dați-l la un loc cald pentru 1 oră, să crească.

4. Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Modelați biluțe din aluatul împărțit, apoi acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le pentru 10-15 minute să se odihnească. Întindeți din fiecare biluță un blat rotund. Ungeți blaturile cu unt, apoi suprapuneți-le într-un teanc a câte 5. Puneți teancurile în farfurii separate, acoperiți-le cu folie alimentară și dați-le la congelator pentru 30 de minute.

5. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul moale prin răzătoarea mică. Spălați și zvântați verdeața. Tocați verdeața mărunt și amestecați-o cu cașcavalul ras într-un bol.

6. Scoateți aluatul din congelator și întindeți din fiecare teanc blaturi rotunde mari. Decupați aluatul în 16 segmente. Aranjați câte 1 linguriță de umplutură pe fiecare segment de aluat și modelați cornulețele.

7. Așezați cornulețele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și ungeți-le cu gălbenușul preventiv bătut. Presărați cornulețele cu semințe de susan.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți aperitivul rumen și apetisant din cuptor, lăsați-l puțin să se răcească și serviți-l cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1