Cornuri apetisante, cu untură – atât de fine și aerate, încât se topesc în gură! Datorită ingredientului secret, aluatul se obține foarte fraged și stratificat!

Vă prezentăm rețeta unor cornuri deosebit de delicioase, cu gem. Din cele mai simple ingrediente obțineți niște cornulețe ușor crocante, dar moi și stratificate în același timp. Folosiți gemul preferat (sau crema preferată) și bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari, ce va dispărea imediat din farfurie.

INGREDIENTE

-140 g de unt

-400 g de făină

-100 ml de lapte

-1 lingură suc de lămâie

-60 g de untură

-100 g de smântână

-2 gălbenușuri

-100 g de gem

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați untura și untul la congelator pentru 1.5 ore.

2. Scoateți untura și untul din congelator. Tăiați-le cuburi și amestecați-le cu făina. Obțineți o masă fărâmicioasă.

3. Într-un bol, amestecați laptele cu smântâna, gălbenușurile și sucul de lămâie. Turnați amestecul obținut în vasul cu făină și amestecați aluatul într-un tempou mai rapid. Frământați un aluat omogen și redați-i o formă rotundă. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră.

4. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Împărțiți aluatul în 6 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și tăiați-l în triunghiuri de aceeași dimensiune.

5. Așezați pe marginea fiecărui triunghi o linguriță de gem și rulați aluatul.

6. Ungeți o tavă de copt cu ulei și așezați pe aceasta cornulețe obținute.

7. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. La dorință, presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1