Cornuri de casă moi și pufoase – încercați-le doar o dată și le veți pregăti mereu!

Cornuri de casă, pufoase și moi – ce poate fi mai gustos? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de cornuri de casă cu pastă Nutella. Deliciul se prepară din aluat dospit, foarte aromat, încât gustul delicat și aroma seducătoare vă vor cuceri din prima. Cornurile se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți, testați și bucurați-vă de produsele de patiserie delicioase de casă!

INGREDIENTE  

– 150 ml de lapte cald

– 100 g + 1 lingură de zahăr

– 1 plic de zahăr vanilat

– 1.5 linguriță de drojdie uscată

– 70 g de unt topit

– 1 ou +1 ou pentru a unge cornurile

– 0,5 linguriță de sare

– 450 g de făină cernută

– 1 lingură de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– pastă Nutella

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: combinați într-un bol laptele cald cu drojdia uscată, 1 lingură de zahăr și 5 linguri de făină cernută. Amestecați ingredientele. Lăsați bolul cu ingrediente pentru 10-15 minute.

2. Pregătiți aluatul: adăugați în bolul cu maia 1 ou, untul topit, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele.

3. Adăugați treptat în bolul cu ingrediente făina cernută și frământați aluatul. Apoi adăugați 1 lingură de ulei vegetal și frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

4. Acoperiți bolul cu aluat cu un capac potrivit. Lăsați aluatul la dospit timp de 40 de minute.

5. Așezați aluatul pe suprafața de lucru, tapetată cu covorașul de silicon. Redați-i o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 10 părți egale. Formați bile din fiecare porție de aluat.

6. Luați o bilă, așezați-o pe masa tapetată și întindeți o turtă ovală și subțire, folosind făcălețul.

7. Așezați o linguriță de pastă Nutella pe marginea turtei și răspândiți-o puțin. Pliați partea turtei cu umplutură până la mijloc. Lipiți marginile. Apoi luați cuțitul pentru pizza și tăiați partea liberă a turtei în fâșii subțiri (precum în foto). Rulați chifla și modelați-o în formă de ”corn”. Procedați similar cu aluatul rămas.

8. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați cornurile, păstrând o distanță între ele. Acoperiți cornurile cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute.

9. Îndepărtați folia alimentară. Spargeți un ou într-un vas, bateți-l ușor și ungeți cheflele apetisante, folosind pensula de silicon. Apoi, presărați-le cu zahăr.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Așezați cornurile apetisante pe un platou și decorați-le cu zahăr pudră. Serviți chiflele cu aromă seducătoare alături de o cană cu ceai sau lapte fierbinte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1