Cornuri fără bătăi de cap. Dispar de pe masă instantaneu!

Vă oferim o rețetă delicioasă de cornuri cu lapte condensat, care se prepară foarte simplu și rapid. Cornurile sunt preparate din aluat cu drojdie, de aceea sunt foarte pufoase și gingașe. Umplutura de lapte condensat este absolut delicioasă. Aceste delicii apetisante vor dispărea instantaneu de pe masă!

INGREDIENTE 

-250 ml de lapte

-100 g de unt

-600 g de făină

-2 ouă

-1 linguriță de drojdie uscată

-1 lingură de zahăr

-300 g de lapte condensat fiert

-sare

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Topiți untul și lăsați-l să se răcească puțin.

2. Turnați laptele cald într-un bol și adăugați gălbenușurile, untul, zahărul, sarea, drojdia și vanilia. Amestecați bine toate ingredientele.

3. Cerneți făina și adăugați-o treptat în amestecul lichid. Amestecați aluatul mai întâi cu lingura, apoi frământați-l cu mâinile. Veți obține un aluat moale și gingaș.

4. Mutați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l la loc cald timp de 2 ore.

5. Împărțiți aluatul obținut în 4 părți. Întindeți fiecare parte într-un cerc cu grosimea de 7 mm. Tăiați fiecare cerc în 8 segmente. Puneți câte o linguriță de lapte condensat la marginea fiecărui triunghi, îndoiți marginea și apăsați bine. Apoi trageți ușor capătul segmentelor și rulați cornurile. Înmuiați cornurile în albușuri, apoi în zahăr și așezați-le pe o tavă unsă cu ulei. Lăsați cornurile la dospit timp de 15 minute.

6. Între timp încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți cornurile timp de 15 minute până vor fi gata. Scoateți cornurile pe un platou și bucurați-vă de gustul uimitor!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1