Cornuri pufoase de casă, pe bază de chefir! O rețetă foarte simplă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de cornuri pufoase la cuptor. Desertul de casă este foarte gustos, apetisant și aspectuos. Cornurile se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Veți primi o mare plăcere lucrând cu acest aluat. Cu siguranță, gustul desăvârșit al cornurilor moi și fini vă va cuceri din prima. Pregătiți, testați și răsfățați familia dragă cu delicii preparate foarte simplu.

INGREDIENTE  

– 50 g de unt topit

– 600 g de făină cernută

– 200 ml de chefir

– 2 ouă

– 3 linguri de zahăr

– 25 g de drojdie uscată

– 0,5 linguriță de sare

– 2 gălbenușuri + 40 ml de lapte (pentru a unge cornurile)

– semințe de susan + semințe de mac (pentru a presăra cornurile)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol chefirul la temperatura camerei cu drojdia uscată, sarea, zahărul și ouăle. Amestecați ingredientele din bol.

2. Topiți untul și adăugați-l (deja răcit) în bolul cu ingrediente. Apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Acoperiți bolul cu aluat cu folie alimentară și dați-l la un loc cald pentru aproximativ 1,5 ore.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și întindeți un blat. Decupați aluatul în forme de triunghiuri.

4. Modelați cornulețe din triunghiurile decupate. Aranjați cornurile pe tava de copt, tapetată cu hârtie.

5. Amestecați într-un vas mic 2 gălbenușuri cu 40 ml de lapte. Ungeți cornulețele, folosind pensula de silicon, cu amestecul obținut. Presărați câteva cornuri cu semințe de mac, iar celelalte cu semințe de susan.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute, până se vor rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Aranjați deliciul rumen pe un platou și serviți-l cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai aromat sau un pahar cu lapte cald. Este foarte gustos!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1