Cornuri pufoase și moi pentru micul dejun! Vă recomandăm cu încredere această rețetă.

Aceste cornuri sunt perfecte pentru micul dejun alături de o ceașcă de cafea sau ceai. Cornurile se prepară foarte ușor și simplu din aluat de cozonac, de aceea le puteți prepara de cu seară și dimineața veți avea pe masă delicii pufoase, foarte moi și aromate.

Aceste cornuri pot fi luate și la pachet: la școală, serviciu sau în călătorii. Vă recomandăm cu încredere această rețetă simplă și delicioasă!

Ingrediente pentru 12-15 cornuri

-200 ml de amestec de lapte și apă

-1 ou

-100 ml de ulei

-3-4 linguri de zahăr + zahăr pentru presărat

-1 linguriță de drojdie uscată

-500 g de făină

-1 priză de sare

-1 pachețel de zahăr vanilat

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Combinați amestecul de lapte și apă cu 100 ml de ulei și oul bătut cu zahăr, apoi adăugați sarea, zahărul vanilat și drojdia. Amestecați și lăsați masa să stea timp de 10 minute până se va dispersa drojdia.

2. Încorporați făina și frământați aluatul până va fi de o densitate medie. Lăsați aluatul la dospit timp de o oră, adunați-l.

3. Împărțiți aluatul în biluțe de mărimea unui ou mic și întindeți-le în turte subțiri.

4. Ungeți fiecare turtă cu ulei și presărați-o cu zahăr, faceți o crestătură în mijloc cu un cuțit ascuțit până la margini.

5. Ridicați turta de la o margine și rulați-o într-o rolă sub formă de con.

6. Puneți chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să crească timp de 15-20 de minute (le puteți unge cu gălbenuș de ou), puneți-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-le timp de 30 de minute până vor fi gata.

7. În timpul coacerii, cornurile cresc și se desfac, sunt foarte frumoase. Înainte de servire presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1