Costițe care se topesc în gură: câteva trucuri pentru un rezultat formidabil.

Coastele de vită înăbușite în vin roșu sunt perfecte atât pentru cină, cât și pentru masa de sărbătoare. Costițele ies mereu suculente, deoarece conțin straturi de grăsime, de aceea carnea nu se usucă.

Ca să obțineți coaste cu gust intens, iar carnea să fie gingașă și suculentă, trebuie să cunoașteți câteva trucuri. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie secretele preparării costițelor ideale. Răsfățați-vă familia cu această mâncare delicioasă!

Secretele preparării costițelor ideale

1. Înainte de a înăbuși coastele de vită, e preferabil să le prăjiți în porții mici. Acest lucru va permite caramelizarea cărnii, va intensifica gustul și va oferi o culoare aurie frumoasă. Dacă veți prăji carnea în același ceaun sau cratiță, în care o veți înăbuși, atunci nu-i necesar să îndepărtați resturile imediat de la fundul vasului – acestea pot fi o bază excelentă pentru supă. Adăugați pur și legumele și turnați vinul roșu.

2. Nu trebuie să experimentați în special cu condimentele. Ca și în cazul fripturii, pentru costițe ideale sunt suficiente sarea și piperul. Adăugați destulă sare – aceasta trebuie să fie vizibilă pe carne, iar piperul trebuie să fie adăugat după gust.

3. Datorită straturilor de grăsime de pe coaste, puteți să nu adăugați ulei, dar este preferabil să folosiți câteva picături de ulei de măsline. Acesta va contribui la formarea unui gust ideal. Cel mai important – scurgeți excesul de ulei înainte de înăbușire.

4. Folosiți neapărat un clește. Acesta o să vă ajute să prăjiți fiecare parte a coastelor, iar dacă nu este atât de plată. Cu această ustensilă veți putea controla și intensitatea culorii – pur și simplu apăsați carnea cu cleștele de tigaie. Este comod să mutați coastele prăjite în vasul pentru înăbușire. Ca să rămână chiar și ultimul strat suculent, trebuie să puneți coastele cu osul în sus și să le scufundați complet în vin.

5. Nu vă fie frică să diversificați ingredientele pentru înăbușire: puteți combina coastele cu anghinare, tărtăcuță tânără sau fenicul. Carnea de pe coastele reci este potrivită pentru colțunași și lasagna.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1