Costițe de porc după o rețetă canadiană – cea mai bună alternativă a frigăruii pentru cina de Revelion!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de costițe de porc în stil canadian. Este o alternativă excelentă a frigăruii de Anul Nou. Această rețetă este foarte populară în Canada, chiar este pregătită de multe restaurante. Costițele sunt incredibil de gustoase, fine și suculente. Acest fel de mâncare cu siguranță îi va cuceri pe cei dragi. Costițele în stil canadian vor fi un fel de mâncare excelent pentru orice eveniment și vor avea un mare succes printre oaspeți și rude.

INGREDIENTE  

– 1200 g costițe de porc

– 100 g piureu de mere

– 100 g pastă de roșii sau ketchup

– 4 linguri sos de soia

– 0,5 linguriță praf de usturoi

– 0,5 linguriță de boia roșie

– 0,5 linguriță de piper negru măcinat

– 0,5 linguriță de scorțișoară

– 2 linguri de zahăr brun

– 0,5 lămâie

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți sosul: amestecați într-un bol adânc piureul de mere cu pasta de roșii, zahărul brun, sosul de soia și stoarceți sucul de lămâie (piureul de mere poate fi pregătit de dvs sau procurat din comerț).

2. Apoi adăugați toate condimentele necesare. Amestecați bine sosul (deși scorțișoară poate fi exclusă din rețetă, totuși oferă un gust incredibil și aromă irezistibilă).

3. Spălați bine carnea și zvântați-o folosind prosopul de hârtie. Puneți carnea într-un bol potrivit și acoperiți-o cu sosul pregătit. Dați carnea la frigider pentru cel puțin 30 de minute, să se macereze.

4. Scoateți carnea din frigider și aranjați-o într-o formă de copt. Acoperiți forma cu un fragment de folie de aluminiu.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C, pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Turnați peste costițe puțin sos și iar dați carnea la cuptor, pentru încă 40 de minute. La fiecare 10-15 minute stropiți carnea cu sos.

7. Scoateți costițele apetisante din cuptor și puneți-le pe un platou de servire. Decorați deliciul aromat cu verdeață după gust. Serviți costițele alături de sosul preferat cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1