Costițe de porc înăbușite – descoperiți micile secrete a unui deliciu legendar!

Costițele de porc înăbușite reprezintă un fel de mâncare cald, preferat de mulți dintre noi. Deși pare a fi un deliciu simplu de preparat, totuși sunt unele secrete care transformă cele mai banale costițe într-o adevărată capodoperă culinară. Respectați tehnica corectă și veți obține cea mai aromată, fină și suculentă carne, ce se desprinde cu ușurință de pe os. Acest deliciu este perfect atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-1.6 kg costițe de porc

-2 cepe

-1 lingură boia de ardei

-1 linguriță de khmeli-suneli

-1/4 linguriță de piper negru măcinat

-1 linguriță de oregano

-1 linguriță de busuioc

-1 lingură de miere naturală

-1 lingură suc de lămâie

-0.5 linguriță de coriandru boabe

-3 frunze de dafin

-sare

-ulei de floarea soarelui rafinat

-verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați costițele porții de mărimea dorită. Îndepărtați excesul de grăsime. Spălați-le și uscați-le pe un prosop de hârtie. Așezați-le într-un bol mai mare.

2. Într-un vas mai mic, amestecați toate condimentele: khmeli-suneli, boiaua de ardei, piperul negru măcinat, oregano și busuiocul.

3. Turnați amestecul de condimente în bolul cu carne. Adăugați 1.5 linguri de ulei, sucul de lămâie și mierea. Potriviți cu sare după gust. Amestecați bine, cu mâinile.

4. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați carnea la frigider. Lăsați-o să se marineze timp de cel puțin 30 de minute. Cel mai bine e să o lăsați peste noapte.

5. Puneți o tigaie pe foc. Turnați în aceasta o lingură de ulei. Prăjiți costițele în tigaia încinsă, la foc mare, pe ambele părți, până acestea se vor rumeni. Datorită mierii, costițele se vor prăji foarte repede. Aveți grijă să nu le ardeți.

6. Așezați carnea într-un vas mai adânc, în care o veți putea înăbuși (cratiță sau un ceaun).

7. Turnați în tigaia în care ați prăjit carnea puțină apă. Amestecați puțin, apoi turnați-o în vasul cu carne.

8. Turnați în vasul cu carne apă (aceasta trebuie să acopere 3/4 din costițe).

9. Curățați cepele și tăiați-le sferturi de rondele (cât mai subțire).

10. Adăugați ceapa, frunzele de dafin și boabele de coriandru în vasul cu carne. Amestecați.

11. Acoperiți vasul cu un capac și aduceți amestecul până la fierbere. Faceți focul mic și înăbușiți timp de 1-2 ore, până carnea va fi gata.

12. Adăugați verdeață tocată după gust și luați carnea de pe foc. Lăsați carnea acoperită încă timp de 15 minute. Serviți costițele cu lipii subțiri, salată de legume sau garnitura preferată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1