O rețetă trebuincioasă pentru toate gospodinele! Este Nr.1 în cartea mea de bucate!

Pentru prima dată, aperitivul servit în coșulețe din aluat fraged a fost prezentat de către bucătării francezi. În scurt timp acestea au devenit foarte populare în toată lumea. Vă îndemnăm să evitați coșulețele din comerț și să le pregătiți în condiții casnice. Deși să prepară uimitor de simplu și rapid, acestea se obțin fragede, delicioase și moi, în același timp ținându-și foarte bine forma.

INGREDIENTE

-1 pahar de făină

-1 gălbenuș

-1 priză de sare

-100 g de unt

-1-2 linguri de apă

-1 lingură de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu gălbenușul și zahărul. Bateți puțin amestecul obținut.

2. Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați-o la amestecul cu unt și turnați apa. Frământați aluatul într-un tempou mai rapid, astfel încât untul să nu se topească prea tare. Obțineți un aluat omogen.

3. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 30 de minute.

4. Întindeți aluatul (rece) într-un blat cu grosimea de cel mult 3 mm. Pregătiți formele. Decupați din aluat cercuri, cu diametrul puțin mai mare decât cel al formelor. Aranjați cercurile în forme și apăsați marginile. Tăiați aluatul de peste margini.

5. Înfigeți aluatul cu o furculiță și dați formele la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C pentru 15-20 de minute. Pentru a obține niște coșulețe aspectuoase și uniforme, turnați mazăre uscată (sau fasole) în forme înainte de a le coace.

Notă: Rețeta coșulețelor de casă este universală. Puteți pregăti atât o umplutură dulce, cât și sărată, caldă sau rece.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1