Cozonac de lux “Leopard”. Întind aluatul, îl rulez sub formă de rulouri și aștept 40 de minute.

Impresionați-vă oaspeții cu un cozonac spectaculos, cu aspect de leopard. Acest cozonac se prepară destul de simplu, din 3 tipuri de aluat, este incredibil de gustos, foarte aromat și fraged, ideal pentru ceai sau cafea. Cozonacul “Leopard” este de mare efect și o să vă încânte atât privirea, cât și papilele gustative. La dorință puteți decora cozonacul cu glazură de ciocolată și nuci.

INGREDIENTE 

-375 g de făină

-300 ml de lapte

-25 g de amidon de porumb

-70 g de unt

-70 g de zahăr

-16 g de drojdie proaspătă

-25 g de cacao

-2 prize de scorțișoară

-10 g de vanilie

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina printr-o sită fină. Adăugați vanilia și o priză de sare fină.

2. Amestecați într-un vas mic 200 ml de lapte și amidonul de porumb. Puneți amestecul la foc mediu și fierbeți-l până se va îngroșa. Adăugați 50 g de unt în amestecul dens și lăsați să se răcească.

3. Dizolvați drojdia în 50 ml de lapte. Apoi adăugați 1 linguriță de zahăr. Puneți amestecul de drojdie în vasul cu lapte rece și amidon. Presărați zahărul rămas și amestecați bine toate ingredientele.

4. Turnați amestecul lichid în făina cernută și amestecați. Frământați aluatul timp de 10 minute. Trebuie să obțineți un aluat neted, care să nu se lipească de mâini.

5. Împărțiți aluatul în jumătate. Puneți jumătate de aluat deoparte. Împărțiți cealaltă jumătate de aluat în jumătate. Dizolvați 1 linguriță de cacao într-o linguriță de lapte cald și adăugați amestecul într-o parte de aluat. Dizolvați 1 lingură de cacao și 2 prize de scorțișoară într-o lingură de lapte cald și adăugați amestecul în a doua parte de aluat. Dați aluatul la frigider pentru 12 ore sau lăsați-l la temperatura camerei timp de 90 de minute.

6. Împărțiți fiecare bucată de aluat (1 mare și 2 mici) în 7 părți. Formați 21 biluțe. Formați un salam dintr-o biluță de aluat întunecat cu lungimea de aproximativ 22 cm.

7. Întindeți o biluță de culoare maro deschis și înfășurați-l în jurul salamului de aluat. Procedați astfel de 7 ori. Apoi întindeți biluța din aluat alb și înfășurați ruloul de culoare maro. Procedați astfel de 7 ori, trebuie să obțineți 7 rulouri.

8. Ungeți o formă dreptunghiulară adâncă cu puțin unt și așezați 3 rulouri, puneți deasupra cele 4 rulouri care au rămas. Ungeți aluatul cu lapte și lăsați-l la loc cald timp de 30 de minute.

9. Încălziți cuptorul la 210 grade și puneți un vas cu apă, ca să generați aburi. Coaceți cozonacul timp de 35-40 de minute.

Notă: După ce se va răci, porționați cozonacul și serviți-l la ceai cu unt sau gem.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1