Cozonac cu lămâie – o rețetă pe care o fac de 5 ani! Este cea mai simplă și reușită rețetă.

Vă prezentăm o rețetă de cozonaci delicioși cu lămâie. Aluatul se prepară foarte simplu, iar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Obțineți niște cozonaci rumeni, aromați, aerați și delicioși. Decorați-i cu glazura preferată și succesul este garantat. Surprindeți-i pe cei dragi cu cei mai delicioși cozonaci de Paști, ce fac concurență prăjiturilor din comerț.

INGREDIENTE

-1 kg de făină

-500 ml de lapte

-5 ouă

-300 g de unt

-1 lămâie (coaja rasă)

-150 g de stafide

-50 g de drojdie proaspătă

-1 pahar de zahăr

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați drojdia într-o cantitate mică de lapte. Adăugați 2 lingurițe de zahăr și amestecați. Lăsați maiaua la un loc cald, până la suprafață se va forma o spumă.

2. Turnați laptele într-un bol. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați bine. Adăugați maiaua și amestecați. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească la un loc cald.

3. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul rămas. Topiți untul. Spălați lămâia și dați coaja prin răzătoarea mică. Spălați stafidele și uscați-le pe un prosop de hârtie.

4. Adăugați în aluatul crescut gălbenușurile bătute cu zahăr, untul topit, coaja rasă de lămâie, stafidele și sarea. Frământați aluatul.

5. Bateți albușurile până veți obține o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați spuma de albușuri în bolul cu aluat și iarăși frământați-l.

6. Ungeți bine formele de copt cu ulei. Așezați aluatul în formele de copt și lăsați-l să crească timp de 20-30 de minute.

7. Ungeți cozonacii cu gălbenuș bătut. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C, până vor fi gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1