Cea mai tare rețetă de cozonaci fără multă frământare! Sunt delicioși și simplu de făcut.

Pregătirea cozonacilor este o adevărată artă, pe care fiecare gospodină o învață cu drag. Dacă doriți să savurați cei mai delicioși și fini cozonaci, vă îndemnăm să-i pregătiți urmând rețeta de mai jos. Aluatul pe bază de lapte bătut se obține deosebit de fin, moale și aerat, iar aroma cozonacilor va aduce și vecinii la ușă.

INGREDIENTE PENTRU ETAPA 1

-250 ml de lapte bătut (cald)

-250 g de zahăr

-125 g de unt

-3 ouă

-50 g de drojdie proaspătă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ETAPA 2

-2 gălbenușuri

-1 linguriță de sare

-200 g de stafide

-1-2 pachețele de zahăr vanilat

-2 linguri de coniac

-800 g de făină

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-2 albușuri

-1 pahar de zahăr

-decorații pentru cofetărie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Etapa 1: amestecați laptele bătut cald cu zahărul, untul moale (la temperatura camerei), drojdia și ouăle bătute ușor.

2. Lăsați maiaua obținută la un loc cald, pentru 8-12 ore (sau peste noapte).

3. Etapa 2: amestecați maiaua cu sarea, stafidele (preventiv opărite, apoi scurse bine), gălbenușurile, zahărul vanilat, coniacul și făina cernută.

4. Frământați un aluat moale și vâscos. Înainte de a începe frământarea, ungeți mâinile cu ulei vegetal (fără miros). Nu exagerați cu făina, astfel încât să nu obțineți un aluat prea dens. Lăsați-l să crească la un loc cald, timp de 1.5-2 ore. Volumul aluatului trebuie să se dubleze.

5. Decupați cercuri din hârtie de copt, de dimensiunea formei. Așezați cercul la fundul formei de copt, iar pereții ungeți-i cu ulei.

6. Așezați aluatul în formele de copt. Nu umpleți formele mai mult decât pe 1/3. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați aluatul să crească, timp de aproximativ 1 oră.

7. Coaceți cozonacii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C , până vor fi gata. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte și de dimensiunea formei de copt.

8. Pregătiți glazura: bateți albușurile cu zahărul, până veți obține o spumă, asemenea cu o cremă. Ungeți cozonacii cu glazură (folosind o pensulă de silicon) și presărați cu decorații colorate din zahăr.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1