Cremă perfectă de ciocolată – excelentă pentru prăjituri, poate fi unsă chiar și pe pâine!

Crema de ciocolată este probabil unul din cele mai faimoase și populare deserte. Deși există o mare varietate de preparare a acesteia, vă prezentăm mai jos o variantă deosebit de delicioasă, ce se prepară uimitor de simplu. Această cremă poate fi folosită atât la pregătirea sau decorarea prăjiturilor de casă, cât și servită de sine stătător, în calitate de desert la ceai. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari.

INGREDIENTE

-1/4 l de lapte integral

-2 gălbenușuri

-40 g de zahăr

-25 g amidon de porumb

-100 g de ciocolată neagră topită

-40 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Încălziți laptele.

2. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Amestecând încontinuu, adăugați laptele.

3. Turnați amestecul obținut într-o cratiță și puneți-l pe foc. Aduceți amestecul până la fierbere și faceți focul mic. Fierbeți crema timp de 3 minute, amestecând încontinuu (astfel încât gălbenușurile să nu se prindă).

4. Turnați crema într-un bol. Adăugați ciocolată topită (la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde) și amestecați bine, până obțineți o cremă omogenă.

5. Adăugați untul în porții mici și amestecați bine, cu ajutorul unui tel. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească.

Notă: Crema poate fi păstrată la frigider timp de cel mult 48 de ore. Dacă ați hotărât să răciți crema aranjând bolul într-un vas cu apă rece, nu-l acoperiți cu folie alimentară. La fel, va fi necesar să amestecați crema încontinuu, până se va răci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1