Cremă de griș foarte gingașă, care va face deserturile dvs unice!

Vă oferim cea mai gustoasă rețetă de cremă din griș, care va oferi deserturilor un gust unic. Crema își menține bine forma, nu se scurge, de aceea este potrivită pentru decorarea oricărui desert. Nimeni nu-și va da seama că această cremă este preparată din griș. Fiecare desert decorat cu această cremă va deveni încântător. Încercați s-o preparați și vă veți convinge că are un gust extraordinar de bun și delicat.

INGREDIENTE

-80 g de griș

-120 g de zahăr

-150 g de lapte praf

-1 lămâie

-300 g de unt

-600 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți terciul de griș. Presărați laptele praf și grișul într-o cratiță, apoi adăugați zahărul. Adăugați 600 ml de apă în 3 reprize și amestecați masa cu blenderul. Apoi puneți cratița la foc mic și aduceți terciul la fierbere. Fierbeți timp de 5 minute, apoi luați cratița de pe foc și acoperiți-o cu un prosop umed, ca să nu se acopere cu crustă. Lăsați terciul să se răcească.

2. Spălați lămâia și puneți-o în cratiță. Fierbeți-o timp de 5-7 minute până va deveni moale, apoi tăiați-o și îndepărtați semințele. Tăiați lămâia bucățele și presărați-o cu câteva linguri de zahăr. Bateți masa sub formă de piure. Dacă doriți ca crema să conțină bucățele de lămâie, atunci n-o mărunțiți prea mult.

3. Adăugați untul de temperatura camerei în terciul rece.

4. Puneți masa în vasul blenderului și amestecați până la omogenizare. Apoi adăugați amestecul de lămâie și amestecați până veți obține o masă omogenă.

5. Crema delicioasă și pufoasă este gata.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1