Cremă de lămâie cu griș – delicioasă, gingașă și aerată, ideală pentru decorarea torturilor și prăjiturilor

“Crema de lămâie cu griș” este foarte gustoasă, gingașă și aerată, se prepară extrem de ușor și este gata în 40 de minute. Sucul de lămâie oferă cremei o notă acrișoară și aromată. Această cremă poate fi servită și sub formă de desert. Preparați această cremă delicioasă și bucurați-i pe cei dragi cu deserturi parfumate și delicate!

INGREDIENTE

-100 g de griș

-2 pahare de lapte

-1 lămâie

-100 g de unt

-100 g de zahăr

-30 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Această cremă se prepară foarte simplu și este nu doar o alternativă altor creme, dar poate fi servită și ca desert separat. În această cremă puteți adăuga diferite fructe la dorință, lapte condensat și alte ingrediente.

2. Fierbeți laptele și adăugați treptat grișul. Trebuie să presărați câte puțin, ca să nu fie cocoloașe. Adăugați zahărul și zahărul vanilat la mijlocul fierberii.

3. Fierbeți terciul de griș până va avea o densitate medie, apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească complet. Puteți pune cratița într-un bol cu apă rece, ca să se răcească mai rapid.

4. Bateți untul separat până va deveni pufos și adăugați treptat terciul de griș.

5. Bateți crema până va deveni omogenă. Adăugați la sfârșit sucul de lămâie (câteva lingurițe). Apoi dați crema de lămâie cu griș la frigider pentru o oră (sau mai mult timp).

6. Crema este gata. Este foarte aerată și gustoasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1