Cremă delicioasă din lapte pentru torturi și alte deserturi

Doriți să preparați un tort de casă cu cremă delicioasă? Iată o rețetă excelentă de cremă din lapte deosebit de gustoasă și aromată. Cu acest deliciu orice tort va fi incredibil de gingaș. Crema dulce și delicată va decora orice desert. Preparați cu încredere acestă cremă cu gust fabulos, care nu poate fi redat prin cuvinte!

INGREDIENTE

-400 ml de lapte

-400 ml de smântână de 35 %

-100 ml de lapte condensat

-3 gălbenușuri

-5 linguri de făină sau amidon

-80 g de zahăr

-100 g de unt

-1 fiolă de esență de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți laptele, smântâna și laptele condensat la foc mic. Bateți gălbenușurile cu zahăr într-un bol separat. Amestecați un pahar de lapte fierbinte cu făină (sau amidon), apoi adăugați amestecul în gălbenușuri. Amestecați bine, ca să nu rămână cocoloașe.

2. Când laptele va începe să fiarbă, luați-l de pe foc, adăugați masa de gălbenușuri și amestecați bine cu telul. Puneți vasul la foc mic și amestecați până crema se va îngroșa.

3. Apoi luați crema de pe foc, adăugați esența de vanilie și lăsați crema să se răcească. Când crema va fi de temperatura camerei, adăugați untul tăiat cuburi și amestecați timp de aproximativ 2-3 minute, ca să obțineți o consistență ideală pentru torturi sau prăjituri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1