Vă destăinui rețeta mea simplă, dar super gustoasă de cremă fiartă de ciocolată! Vă invit să o încercați…

Vă prezentăm o rețetă de cremă fiartă de ciocolată. Este cel mai simplu și genial mod de a pregăti o cremă delicioasă și fină, ce se fixează foarte bine pe blat. Se potrivește perfect pentru orice tip de desert, fie acesta un tort, ecler, prăjituri sau chiar clătite. Respectați proporțiile ingredientelor și pașii de preparare, pentru a obține o cremă perfectă cu gust intens și aromă irezistibilă.

Ingrediente

-4 ouă

-1 pahar de zahăr

-3 linguri de făină

-500 ml de lapte

-300 g de unt

-1 priză de sare

-2 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Pentru cremă veți avea nevoie doar de gălbenușuri.

2. Amestecați gălbenușurile cu zahărul, sarea și făina cernută. Folosiți un mixer la viteză medie. Nu folosiți prea multă făină, astfel încât crema să nu se îngroașe prea tare.

3. Turnați laptele și amestecați până obțineți o masă omogenă. Cu cât laptele este mai gras, cu atât crema va fi mai delicioasă.

4. Turnați amestecul obținut într-o cratiță (preventiv treceți-l printr-o sită).

5. Puneți cratița cu cremă la baia de aburi și amestecați încontinuu. Fierbeți timp de 7-10 minute. La dorință, puteți pregăti crema la aragaz. Dar, deoarece este cu lapte, acesta se poate arde și nu se va fierbe uniform.

6. Luați crema de la baia de aburi și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei timp de 60 de minute. Imediat ce luați crema de pe foc, acoperiți cratița cu folie alimentară, astfel pe cremă nu se va forma peliculă. Aranjați folia astfel încât aceasta să acopere însăși crema.

7. Dați crema la frigider pentru 1-2 ore. Temperatura cremei trebuie să fie mai joasă decât temperatura camerei.

8. Îndepărtați folia alimentară și adăugați în crema rece untul moale (la temperatura camerei) și pudra de cacao. Amestecați folosind un mixer, până obțineți o cremă fină și aerată. La dorință, puteți înlocui pudra de cacao cu ciocolata neagră, preventiv topită la baia de aburi. La fel, puteți folosi ciocolată neagră rasă, ce o veți adăuga în crema fierbinte. Amestecați cât mai bine, până ciocolată rasă se va topi.

Notă: Înainte de a acoperi tortul cu această cremă, dați-o la frigider pentru încă 60 de minute. Astfel, untul se va răci și crema se va fixa bine pe blat.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1