Crenvurști de casă în hârtie de copt – fără chimicale! O rețetă delicioasă și ușoară, care merită încercată!

Crenvurștii sunt preferați de mulți dintre noi, fiindcă sunt delicioși și sunt folosiți ca variantă rapidă pentru micul dejun sau alte mese principale. Cu toții știm că crenvurștii din comerț sunt nocivi, au în componență un procent mic de carne și conțin multe produse chimice. Vă prezentăm o rețetă sănătoasă de crenvurști de casă. Aceștia sunt delicioși, foarte apetisanți și se prepară destul de ușor. Serviți-i cu sosurile preferate sau salate de legume.

Ingrediente

– 300 g carne de porc

– 100 g carne de vită

– 100 g de slănină

– 1/4 linguriță de sare

– 1/4 linguriță de sare

– 1/2 linguriță de piper negru măcinat

– 1/2 linguriță de ierburi italiene de Provence

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Înainte de a începe să gătiți, dați carnea pentru ceva timp la congelator. Tăiați carnea bucăți de mărime medie și frecați-o cu sare. Dați carnea la frigider pentru 24-48 de ore.

2. Tăiați slănina bucăți mai mici. La dorință, dați-o prin mașina de tocat carne.

3. Dați prin mașina de tocat o jumătate din cantitatea de carne. Tăiați mărunt carnea rămasă, apoi tocați-o cu un cuțit (aceasta va oferi un aspect mai original și gust intens). Într-un bol amestecați carnea. Adăugați condimentele și amestecați bine, până amestecul se va lipi de lingură.

4. Pregătiți hârtia de copt. Tăiați hârtia pătrate de mărime medie.

5. Formați din carnea tocată bile mici, a câte 50 g fiecare. Redați-i fiecărei bile o formă cilindrică și aranjați-o pe un fragment de hârtie. Legați marginile. Un strat dublu de hârtie este de ajuns. Dați crenvurșții la frigider pentru 24 de ore.

6. Aranjați-i pe o tavă de copt.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 50-70°C pentru 60 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1