Crenvurști în aluat – o gustare delicioasă, ce face concurență produselor din comerț!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, superba rețetă de crenvurști în aluat. Din cele mai simple ingrediente obțineți o gustare deosebit de moale, gustoasă și aromată. Aceasta poate face concurență oricărei alte gustări din comerț. Poate fi cu ușurință luată la pachet și savurată în pauză.

INGREDIENTE  

– 0.9-1 kg de făină cernută

– 1/2 l de lapte

– 4 ouă

– 20 g de zahăr

– 200 ml de ulei vegetal

– 11 g de drojdie uscată

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE UMPLUTURĂ

– crenvurști

– 20-30 ml de lapte (pentru a unge aluatul)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: încălziți 250 ml de lapte într-un vas, apoi amestecați-l cu zahărul, 40 g de făină cernută și drojdia uscată. Amestecați ingredientele, apoi acoperiți vasul cu un prosop. Lăsați maiaua timp de 20 de minute.

2. Încălziți laptele rămas, apoi combinați-l cu maiaua. Amestecați ingredientele și turnați uleiul vegetal, apoi adăugați sarea. Iar omogenizați ingredientele, apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

3. Modelați o bilă din aluat și acoperiți-l cu un prosop. Dați aluatul la un loc cald până se va mări în volum de 2 ori. Iar frământați aluatul puțin și lăsați-l la un loc cald, până iarăși se va mări în volum.

4. Îndepărtați pelicula de la crenvurști. La dorință, puteți tăia crenvurștii de-a lungul, în jumătate.

5. Luați aluatul, puneți-l pe masa înfăinată și împărțiți-l pe porțiuni medii. Modelați bile. Luați o bilă de aluat, întindeți o turtă și puneți 1 crenvurșt. Înfășurați crenvurștul în aluat, apoi faceți 3-4 incizii deasupra pateului. Procedați similar cu aluatul și crenvurștii rămași.

6. Ungeți tava de copt cu unt și așezați pateurile. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți tava cu pateuri din cuptor. Ungeți fiecare pateu cu niște lapte. Lăsați deliciul apetisant să se răcească puțin, apoi puneți-l pe un platou. Serviți pateurile savuroase cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1