Creșteți mărar frumos acasă, fără aditivi chimici.

Menținerea echilibrului de vitamine în organism este o sarcină importantă pentru fiecare persoană. Odată cu apariția căldurii, totul devine mai simplu, deoarece apar tot mai multe legume și verdețuri proaspete. Dar nu este întotdeauna posibil să găsiți produse de bună calitate și la un preț accesibil. Atunci, de ce să nu creșteți ceva proaspăt și sănătos chiar în condiții casnice? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, cu mare plăcere vă ajutăm! De data aceasta vă vom arăta cum să plantați beneficul mărar acasă.

Mărarul este considerat unul dintre cele mai benefice verdețuri. În plus, această cultură de grădină este absolut nepretențioasă în îngrijire. Nutriționiștii recomandă nu numai să includeți verdeața în regimul alimentar, ci și să o consumați cât mai des. Acest lucru va deveni posibil dacă începeți să creșteți mărar pe pervazul dvs sau în grădină.

Cum să plantați mărarul 

Pentru a obține o recoltă sănătoasă de verdeață, trebuie să cunoașteți caracteristicile acestei culturi. Semințele proaspete de mărar conțin o cantitate mare de uleiuri esențiale. Din această cauză, ele germinează destul de lent, dar este posibil să nu germineze deloc. În plus, dacă plantați semințe în solul acid, acest lucru va afecta și dezvoltarea lor. Prin urmare, ar trebui să știți cum să prelucrați semințele proaspete înainte de plantare.

Prelucrarea semințelor

1. Faceți o pungă mică de tifon și puneți semințele în ea.

2. Apoi înmuiați semințele în apă fierbinte și lăsați-le pentru 3 zile. Apa trebuie schimbată de fiecare dată când se răcește. De regulă, apa se schimbă de 5 ori pe zi.

3. După aceea, puneți semințele deasupra pungilor și acoperiți cu o cârpă umedă. Puneți totul la un loc cald ăentru 4 zile, ca să încolțească semințele.

4. Apoi zvântați semințele, timp de aproximativ 30 de minute, înainte de a le planta.

5. Un truc important al unui grădinar experimentat: Semănați mărarul în copci, dar nu în rânduri. Semănați semințele în copca umedă de câțiva centimetri adâncime, apoi acoperiți-o cu pământ și udați-o cu apă.

6. Lăsați mărarul la un loc bine luminat.

Sfaturile noastre simple vă vor ajuta să creșteți un mărar frumos. Iar la toamnă, umbrelele de mărar pot fi folosite pentru conservația sezonieră. O prelucrare specială a semințelor va da roade bune. În primul rând, mărarul va crește aromat și suculent, fără substanțe dăunătoare și îngrășăminte suplimentară. Deci, să ne bucurăm de mâncare naturală și sănătoasă tot anul împrejur!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1