Crochete delicioase din brânză de vaci

Rețeta oferită astăzi de echipa Bucătarul.eu este una foarte simplă și poate fi servită atât la micul dejun, cât și ca aperitiv. Dacă nu vă rămâne timp pentru aperitive complicate, recurgeți la această soluție și nu veți regreta. Sățioase și ușor de preparat, crochetele din brânză merită încercate! Se servesc fierbinți cu smântână sau gem! Sunt delicioase și reci, dar nu se compară cu cele fierbinți!

Ingrediente

– 300 g de brânză de vaci

– 1 ou

– 2 linguri de făină

– 1 linguriță de praf de copt

– sare

– zahăr

– ulei

Mod de preparare

1. Puneți brânza într-un bol adânc și pisați-o ușor cu o furculiță. Adăugați făina, oul, sarea și zahărul și amestecați bine compoziția cu ajutorul mixerului (cantitatea de zahăr și sare este în funcție de preferințe, dacă le doriți mai dulci sau mai sărate).

2. Formați biluțele. Procedeul este foarte simplu: presărați puțină făină pe planul de lucru, luați cu o lingură din compoziția pregătită, puneți cantități mici peste făină și formați cu mâna biluțe de mărimea unui ou mai mic.

3. Puneți uleiul într-o tigaie cu pereții mai înalți și aduceți-l la punctul de fierbere. Prăjiți biluțele în baie de ulei până se rumenesc frumos, adăugându-le pe rând.

4. Scoateți câte una, adăugând alta în loc. Repetați procedeul până terminați biluțele.

5. Scoateți biluțele pe o hârtie absorbantă pentru a elimina grăsimea în exces.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1