Crochete rapide din cașcaval – făcute așa, au cu totul alt gust și sunt mult mai pufoase!

“Crochetele din cașcaval” sunt foarte gustoase și aromate, crocante la exterior și moi și cremoase în interior. Aceste delicii se prepară foarte ușor, de aceea le puteți pregăti oricând aveți poftă de o gustare savuroasă. Crochetele pot fi servite în calitate de aperitiv pe mesele festive alături de ardei iute, pentru un gust mai picant. Serviți crochetele din cașcaval cu sosul preferat!

Ingrediente

– 2 ouă

– 250 g de cașcaval tare

– piper negru după gust

– ulei pentru prăjit

– făină de porumb

– 1/2 ardei roșu iute pentru decor și servire

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile reci până veți obține o spumă stabilă.

2. Dați cașcavalul prin răzătoare mică.

3. Adăugați cașcavalul în porții mici în spuma de albușuri și amestecați continuu, ca să nu se lase spuma.

4. Trebuie să obțineți o consistență destul de densă și elastică. În acest amestec nu trebuie să adăugați sare, deoarece cașcavalul este destul de sărat. Adăugați piper negru după gust. Formați biluțe mici din amestecul obținut. Înainte de forma biluțele, înmuiați palmele într-un bol cu apă și așezați crochetele de cașcaval pe o farfurie, apoi dați farfuria la congelator pentru 5-10 minute, ca să se întărească crochetele.

5. Presărați făina de porumb într-o farfurie mare și puneți-o pe masa de lucru. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o la foc. Înmuiați crochetele în gălbenușuri bătute, apoi treceți-le prin făină de porumb.

6. Prăjiți crochetele în uleiul încins pe ambele părți până se vor rumeni. Puneți crochetele prăjite într-o strecurătoare, apoi așezați-le pe o farfurie și decorați-le cu ardei roșu tăiat fâșii subțiri. Ardeiul iute are rolul de decor și condiment, pentru cei care adoră bucatele “picante”.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1