Croissante de casă pufoase, ce se prepară foarte simplu!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de croissante cu lapte condensat fiert. Când auzim de croissante, cu siguranță ne gândim la cele din comerț, nu-i așa? Dar de fapt, acelea nu pot concura cu cele de casă, care ies foarte moi, stratificate și au un gust mult mai intens. Vă recomandăm să pregătiți din start o porție dublă.

INGREDIENTE  

– 480 g de făină cernută

– 2 ouă

– 120 ml de lapte cald

– 120 ml de apă caldă

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 140 g de unt la temperatura camerei

– 1/2 linguriță de sare

lapte condensat fiert

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol adânc laptele cald cu apa caldă și uleiul vegetal, apoi adăugați 1 ou, un albuș (gălbenușul va fi necesar pentru a unge aluatul), sarea, zahărul și drojdia uscată. Omogenizați ingredientele, folosind telul.

2. Adăugați treptat în bolul cu ingredientele omogenizate făina cernută și frământați un aluat moale. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 1 oră.

3. Puneți aluatul pe suprafața de lucru înfăinată, mai frământați-l puțin, apoi împărțiți-l în 6-7 părți egale. Formați niște bile din aluatul împărțit, apoi acoperiți-le cu un prosop sau folie alimentară.

4. Luați câte o bilă, puneți-o pe masa înfăinată, presărați-o cu puțină făină și întindeți un blat rotund. Procedați similar cu bilele rămase. Ungeți-le pe fiecare în parte cu unt (cu excepția ultimei), folosind spatula. Suprapuneți blaturile.

5. Aplatizați ușor blaturile. Apoi, folosind făcălețul, întindeți un blat mare cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Decupați blatul mare în triunghiuri.

6. Puneți pe fiecare triunghi câte 1 linguriță de lapte condensat fiert, apoi rulați-l.

7. Așezați croissantele pe tava de copt tapetată cu hârtie. Bateți într-un vas gălbenușul rămas cu 1 linguriță de apă și ungeți desertul.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Decorați deliciul apetisant cu zahăr pudră. Serviți-l cu mare plăcere alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1