Croissante moi și stratificate, pregătite în condiții casnice!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de croissante pufoase făcute acasă. Desertul îndrăgit de toată lumea este foarte gustos, iar cu aluatul se lucrează cu o mare plăcere. Veți obține niște delicii de casă foarte aromate, pufoase și stratificate. Rețeta de croissante cu lapte condensat este absolut minunată. Pregătiți și bucurați familia dragă cu delicii irezistibile.

INGREDIENTE   

– 200 ml de apă caldă

– 200 ml de lapte cald

– 1/3  linguriță de sare

– 1 lingură de zahăr

– 10 g de drojdie uscată

– 2 linguri de ulei vegetal

– 2 ouă

– 750-800 g de făină cernută

– 180 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 1 cutie de lapte condensat fiert (200 g)

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol apa cu laptele cald. Potriviți ingredientele din bol cu sare și zahăr, apoi adăugați drojdia uscată. Amestecați ingredientele, folosind telul.

2. Acoperiți bolul cu capac și lăsați-l pentru 8-10 minute.

3. Apoi adăugați uleiul vegetal, 1 ou și 1 albuș (gălbenușul va fi necesar pentru a unge aluatul).

4. Treptat, adăugați făina cernută și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu aluat cu folie alimentară și lăsați-l la un loc cald, până va crește bine.

5. Luați aluatul din bol și puneți-l pe masa înfăinată. Împărțiți aluatul în 10-12 părți egale. Formați bile din aluat, apoi acoperiți-le cu un prosop.

6. Luați câte o bilă, puneți-o pe masa înfăinată, presărați-o cu puțină făină și întindeți un blat rotund. Procedați similar cu bilele rămase și ungeți-le pe fiecare în parte cu unt (cu excepția ultimei), folosind spatula. Suprapuneți blaturile.

7. Aplatizați bine blaturile. Apoi, folosind făcălețul întindeți un blat mare, cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Tăiați blatul în 22-24 de triunghiuri.

8. Puneți pe fiecare triunghi câte 1 linguriță de lapte condensat fiert și rulați-l.

9. Așezați deliciul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Bateți într-un vas gălbenușul rămas cu 1 lingură de apă și ungeți aluatul.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Decorați desertul cu zahăr pudră și serviți-l cu mare plăcere alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1