Cu ajutorul unei sticle simple de plastic, veți obține cel mai gustos macrou afumat!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă excelentă de macrou afumat, preparat în condiții casnice. Veți obține un macrou superb, foarte gustos, de o culoare frumoasă! Rețeta este foarte simplă, macroul se macerează într-o sticlă de plastic, cu infuzie de ceai și coji de ceapă. Pe lângă aspectul apetisant, peștele este foarte gustos, aromat și savuros. În doar câteva zile veți obține o adevărată delicatesă.

INGREDIENTE  

– 2-3 pești macrou congelat

– 65 g de sare

– coji de ceapă

– 3 linguri infuzie de ceai

– 1 l de apă

– 1/2 linguriță boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Decongelați peștele.

2. Pregătiți infuzia: turnați într-o cratiță 1 l de apă. Adăugați cojile de ceapă (preventiv bine spălate), sarea, ceaiul și boabele de piper negru. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Opriți focul și lăsați-o să se răcească.

3. Eviscerați peștele și îndepărtați-i cozile și capul. Spălați bine peștele.

4. Luați o sticlă de plastic, spălați-o bine și tăiați-i gâtul. Aranjați macroul în sticlă, cu cozile orientate în sus. Turnați deasupra peștelui infuzia. Acoperiți peștele cu coaja cepei. Dați sticla cu pește la un loc răcoros, fie balcon, fie frigider, pentru 2 zile. De asemenea, veți avea nevoie (două zile mai târziu) de o mână de așchii de lemn pentru afumare, folie de aluminiu, un cazan și o grilă.

5. Puneți la fundul cazanului o mână de așchii de lemn uscat, apoi modelați o farfurie din folie de aluminiu și puneți-o peste lemn. Luați grila și puneți-o deasupra ”farfuriei”.

6. Scoateți peștele din borcan și zvântați-l folosind prosopul de hârtie. Puneți peștele pe grilă. Acoperiți cazanul cu folie alimentară, apoi puneți un capac.

7. Dați cazanul la foc mare, exact pentru 10 minute. Opriți focul. Dați cazanul la balcon să se răcească complet (nu scoateți capacul). Deliciul aromat, afumat și foarte gustos este gata!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1