Cu ce parte a foliei de aluminiu să înveliți mâncarea: acest experiment mi-a schimbat viața!

Folia de aluminiu este un element indispensabil în orice bucătărie. Deseori, aceasta este o adevărată baghetă magică. Folia vine în ajutor când preparați un fel de mâncare la cuptor, când aveți nevoie să înveliți un sandviș sau chiar și atunci când doriți să așterneți ceva pe aragaz, pentru a-l menține curat.

Cu toții cunoaștem că folia alimentară are două părți: mată și lucioasă. Aflați din materialul prezentat mai jos care este diferența între partea mată și cea lucioasă și cum să folosiți corect folia de aluminiu.

Diferența între părțile foliei de aluminiu se datorează unor particularități a procesului de producere. La etapa finală de producere, prin mașina de rulare trec simultan 2 straturi de folie de aluminiu. Partea ce intră în contact direct cu rolele de oțel devine lucioasă, iar cealaltă parte rămâne mată.

Câțiva cercetători totuși au hotărât să descopere diferența între părțile foliei de aluminiu. În cadrul experimentului, aceștia un învelit două sfecle în folie de aluminiu. O sfeclă a fost învelită cu stratul lucios în exterior, iar cealaltă – în interior. S-a dovedit faptul că temperatura sfeclei ce a fost învelită cu partea lucioasă pe exterior a fost de 99.6°C. Pe când, cea cu partea mată pe exterior a atins temperatura de 101°C. În concluzie, s-a constatat că produsele învelite în folie de aluminiu cu partea mată spre exterior, se vor pregăti puțin mai rapid.

Pentru ca felul de mâncare să se coacă mai bine, trebuie să pliați folia de aluminiu în două straturi. Astfel, aceasta nu se va rupe, iar transferul de căldură se va îmbunătăți. Nu este nevoie să răsuciți marginile prea strâns, deoarece folia ar putea să se spargă.

Dacă doriți să încălziți un fel de mâncare în cuptorul cu microunde, vă sfătuim să descoperiți sau cel mai bine să îndepărtați folia de aluminiu.

Indiferent cu ce parte a foliei veți înveli sau acoperi alimentele, aceasta este perfectă atât pentru pregătirea felurilor de mâncare, cât și pentru păstrarea lor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1