Cu siguranță, încă nu ați pregătit dovleceii în acest mod! Un gust desăvârșit!

Această ruladă apetisantă, pregătită din dovlecei și carne tocată este un deliciu extraordinar de gustos. O astfel de ruladă mereu își va găsi locul pe masa de sărbătoare, alături de alte delicii. La fel, poate fi pregătită pentru zilele cotidiene, înlocuind cu succes sandvișurile. Se prepară ușor, arată frumos și este extrem de apetisantă și savuroasă. Deci, dacă doriți să vă uimiți familia dragă, pregătiți această ruladă din dovlecei, căci se merită.

INGREDIENTE 

– 500 g de dovlecei

– 5 ouă

– 200 g de smântână

– 25 g de griș (1 lingură plină)

– 100 g de cașcaval

– 500 g carne tocată

– 2 cepe

– 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 0,5 linguriță de khmeli-suneli

– 0,5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleceii și tăiați-i capetele. Dați dovleceii prin răzătoare.

2. Puneți dovleceii rași într-un bol și potriviți-i cu 1/3 linguriță de sare. Amestecați-i și lăsați-i pentru un timp la temperatura camerei.

3. Spargeți 5 ouă într-un bol. Adăugați 200 g de smântână și potriviți cu puțin piper negru măcinat. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Scurgeți dovleceii de suc.

5. Adăugați la ingredientele omogenizate dovleceii, cașcavalul ras și 25 g de griș. Omogenizați bine aluatul. Lăsați aluatul pentru 5-7 minute.

6. Tapetați o tavă de copt (43 x 33 cm) cu hârtie.

7. Iar amestecați bine aluatul și turnați-l pe tava de copt. Uniformizați-l pe toată suprafața tăvii.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Veți obține un blat rumen și apetisant. Lăsați să se răcească până la aproximativ 50°C.

9. Pregătiți umplutura: combinați într-un bol carnea tocată cu ceapa, preventiv curățată și tocată cu ajutorul unui blender sau mașină de tocat carne. Condimentați ingredientele: adăugați 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat, 0,5 linguriță de khmeli-suneli și 0,5 linguriță de sare. Amestecați bine umplutura.

10.  Răsturnați balul copt pe un covoraș de silicon și îndepărtați hârtia de copt. Răspândiți umplutura pe toată suprafața blatului. Uniformizați-o cu ajutorul unei spatule, păstrând o distanță de aproximativ 1,5 cm de la margine.

11. Rulați blatul. Așezați rulada pe un fragment de folie de aluminiu și înveliți-o. Înfășurați rulada în 2-3 straturi de folie de aluminiu.

12. Puneți rulada pe tava de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

13. Lăsați rulada înfășurată să se răcească până la temperatura camerei. Apoi dați rulada la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.

14. Scoateți rulada din frigider și îndepărtați folia de aluminiu. Tăiați rulada apetisantă felii, de dimensiunea dorită.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1