Cu siguranță nu veți regreta dacă veți face deodată o cantitate mai mare! Gem de căpșuni și banane uimitor de bun!

Gustul acestei dulcegării este uimitor, iar mireasma gemului de căpșuni cu banane este fantastică și amețitoare! Nu în zadar dulceața de căpșuni este una din cele mai apreciate în rândul tuturor amatorilor de dulciuri. Datorită consistenței sale dulceața poate fi servită separat în calitate de desert sau folosită în prăjituri și torturi. Dulceața de căpșuni cu banane delicioasă și aromată vă va cuceri pentru totdeauna. Cu siguranță nu veți regreta dacă veți face deodată o cantitate mare de acest gem.

INGREDIENTE

– 1 kg de căpșuni

– 1 kg de zahăr

– 3 banane

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați căpșunile și rupeți codițele.

2. Turnați peste căpșuni zahărul și lăsați pentru 4-7 ore ca fructele să lase suc. Dacă nu dispuneți de suficient timp, puteți amesteca căpșunile peste 15 minute cu o lingură mare de lemn.

3. După ce căpșunile au lăsat suficient suc puneți-le pe foc. Din momentul când căpșunile au început să fiarbă mai țineți-le pe foc 5 minute. După necesitate luați spuma de pe căpșuni. Stingeți focul și lăsați căpșunile să se răcească timp de 6 ore.

4. Peste 6 ore mai puneți o dată căpșunile pe foc și fierbeți-le timp de 5 minute. Stingeți focul și răciți dulceața de căpșuni timp de 6 ore.

5. Puneți căpșunile pentru ultima dată pe foc. Îndată ce căpșunile încep să fiarbă adăugați în ele bananele tăiate rondele.

6. Amestecați căpșunile cu banane și fierbeți dulceața până la consistența dorită. În timpul fierberii periodic amestecați dulceața. Timpul minim de fierbere constituie 20 de minute.

7. Turnați dulceața de căpșuni în borcane sterilizate. Închideți borcanele cu capace de metal.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1