Cuiburi din carne tocată cu umplutură – o cină rapidă, pentru care nici de tigaie nu aveți nevoie!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi, o rețetă originală de cuiburi din carne tocată cu umplutură foarte gustoasă. Timp minim petrecut la bucătărie și o plăcere maximă! Veți obține un fel de mâncare uimitor, sățios și apetisant, perfect pentru o cină alături de familia dragă. Se prepară acest fel de mâncare foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți și uimiți familia dragă cu delicii care vă vor cuceri din prima.

INGREDIENTE  

– 550 g de carne tocată

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– 2 ouă fierte

– 100 g de cașcaval topit

– 1 roșie

– 1 lingură de maioneză sau smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți carnea tocată într-un bol, potriviți-o cu sare, piper negru măcinat și condimentele preferate după gust. Amestecați bine carnea tocată.

2. Pregătiți umplutura: dați prin răzătoarea mare ouăle fierte și cașcavalul topit, preventiv ținut la congelator timp de 20 minute. Spălați roșia, îndepărtați cotorul și tăiați-o cuburi mici. Combinați într-un bol aparte ingredientele rase și roșia tăiată. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați 1 lingură de maioneză sau smântână și amestecați umplutura.

3. Modelați din carnea tocată pârjoale rotunde, apoi puțin aplatizați-le. Puneți pârjoalele pe tava de copt tapetată cu folie de aluminiu. Apoi aranjați deasupra fiecărei pârjoale câte 1 lingură de umplutură, uniformizând-o frumos.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți deliciul suculent și apetisant din cuptor, aranjați-l pe o farfurie și serviți-l cu cea mai mare plăcere alături de o salată de legume proaspete sau legume la grătar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1