Cuiburi umplute cu carne și legume: mâncarea preferată într-un mod original de servire!

“Cuiburile de tăieței cu carne și legume” – o mâncare foarte sățioasă care va fi pe placul copiilor, dar și adulților. Acest fel de mâncare iese în relief prin aspectul original și gustul extraordinar. Tăiețeii n-au arătat niciodată atât de apetisant. Aceștia reprezintă o alternativă excelentă banalilor tăieței. Preparați această mâncare originală și bucurați-i pe cei dragi.

Ingrediente

– 7 cuiburi de tăieței

– 200 g de carne tocată de vită

– 200 g de carne tocată de porc

– 2 cepe

– 1 roșie

– 1 lingură de pastă de roșii

– 1 morcov

– 1 ardei gras

– sare și piper negru măcinat după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine legumele și curățați-le. Dați legumele și verdeața prin mașina de tocat. Asezonați masa obținută cu sare, piper și alte condimente după gust. Amestecați bine.

2. Așezați cuiburile de tăieței într-o tigaie, puneți în mijlocul fiecărui cuib câte o linguriță de umplutură de legume.

3. Turnați apă în tigaie, astfel încât să acopere cuiburile pe jumătate. Asezonați tăiețeii cu sare, acoperiți tigaia cu capac și gătiți la foc mic timp de 15 minute după ce va începe apa să fiarbă.

4. Amestecați carnea tocată de porc cu cea de vită și prăjiți amestecul. Adăugați cepele tocate mărunt, pasta de roșii și condimentele preferate.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

6. După ce cuiburile vor fi fierte, scurgeți apa și puneți umplutura de carne în mijlocul fiecărui cuib, presărați deasupra cașcavalul. Acoperiți tigaia cu capac și puneți la foc.

7. Gătiți cuiburile până se va topi cașcavalul și serviți-le la masă. Decorați cuiburile cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1